Bekijk onze soorten kersen

Donker, met een glanzende schil en veel sappig vruchtvlees, de perfecte kers volgens Erik. Op het bedrijf telen ze elf soorten Hollandse kersen, elk met een andere smaak. Zoals de frisse Samba, de zoete Merchant en de aromatische en dieppaarse Kordia.

Burlat

Burlat

Een vroege kers met donker vruchtvlees en een fel rode kleur. De Burlat groeit vooral in de eerste jaren sterk en geeft vroeg vrucht. Zijn volledige naam is de Bigarreau Burlat en zijn rond half juni rijp.

Burlat

Merchant

De Merchant is een vrij vroege kers. Het zijn stevige kersen die zeer productief zijn. Ze worden rond juni geplukt en hebben een zoete smaak.

Burlat

Samba

De Samba is een jong soort kers, de Samba rijpt vroeg en zijn donkerrood gekleurd. Ze komen oorspronkelijk uit Canada en worden ongeveer 10 dagen na de Burlat geplukt.

Burlat

Kordia

De Kordia is een stevig bruinrode kers die oorspronkelijk uit Tsjecho-Slowakije komt. De productiviteit van de Kordia is hoog, en ze treden al op jonge leeftijd in. De Kordia wordt meestal pas laat geplukt.

Burlat

Canada Giant

De Canada Giant is een grote zoete kers met veel vruchtvlees, de naam zegt het al de kers komt oorspronkelijk uit Canada. De Canada Giant wordt in week 4 van de kersentijd geplukt.

Burlat

Karina

De Karina kers is een donkere kers met een goede smaak. De kers is rond half juni rijp.

Burlat

Regina

De Regina is een grote rode kers die oorspronkelijk uit Italië komt. De productie van de Regina is hoog. Hij rijpt rond de 4e kersenweek.